Моя гірська симфонія...

Без нічних переїздів
У вартості туру екскурсії по Стамбулу, Несебру, Салоніках і Скоп'є

Є змога відвідати: Рупіте і Мельник, гробницю Македонських царів, каньйон Матка і Арбанаси

Одеса - Варна - Несебр - Стамбул - Салоніки - Метеори - Скоп'є - Велико-Тирново - Русе – Одеса

6  днів


Мінімальна вартість туру

Дата тура

Цена

241€


Вартість туру на найближчу дату

Дата тура

19.04.24

Цена

261 €

  • День 1
  • Одеса - Варна

Виїзд з Одеси. Перетин кордону. Переїзд в Варну, поселення в готель. Ночівля в готелі.

  • День 2
  • Несебр
  • Стамбул

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд в Несебр.

Екскурсія «Казковий Несебр» (входить у вартість туру)

Сьогодні нас очікує відвідування одного з найдавніших міст Болгарії. Маленькі, вимощені бруківкою вулички, старовинні будиночки, середньовічні церкви і дерев'яні будівлі надають містечку особливу чарівність. Слов’янські та грецькі архітектурні традиції дивовижно переплітаються, створюючи в місті атмосферу тепла і затишку.

Морська прогулянка (Дорослий: 18€ / Діти: 16€)

Нас чекає незабутня морська прогулянка на кораблику. З його борту Несебр виглядає ще загадковіше. Натхненний екскурсовод із задоволенням ознайомить нас з найбільш потаємними історіями болгарського узбережжя...

Дегустація чорноморських вин (Дорослий: 23€ / Діти: 21€)

У нас буде можливість доторкнутися до таїнства народження цього напою, ми побачимо процес бродіння, вдихнемо аромат вина, що дозріває в дубових бочках. Ковток повинен бути повільним, зі смаком, щоб чудовий смак вина дав нам потрібну відповідь, а аромат привів до майбутнього зцілення... Випиваємо ковток за ковтком, ніби вбираючи таємниці, що зберігаються вином тисячоліттями.

Переїзд в Стамбул. Стамбул, побудований на берегах Босфорської протоки – єдине на Землі місто, що знаходиться відразу у двох частинах світу. Він охороняє священні реліквії найбільших світових імперій: Римської, Візантійської та Османської. Стамбул є унікальною сполучною ланкою між Заходом та Сходом, минулим та майбутнім. Скарби архітектури та мистецтва здивують своєю різноманітністю, а сучасні хмарочоси – витонченістю та елегантністю. Тільки побачивши його наочно, можна із захопленням усвідомити велич Стамбулу, блиск та повний протиріч сьогоднішній день цього міста… Поселення в готелі. Ночівля в готелі.

  • День 3
  • Стамбул
  • Салоніки

Сніданок. Виселення з готелю.

Екскурсія «Турецький діамант – Стамбул» (входить у вартість туру)

Неначе стародавню скарбницю, ця екскурсія відкриє для нас величний Стамбул, котрий повен чудесних місць, чарівних пам’яток історії, культури та архітектури. Усього за кілька годин ми побачимо Блакитну мечеть, Римський іподром, турецькі бані Роксолани, міст через Босфор, палац Топкапи, площу Султана Ахмеда, а також побуваємо на оглядовому майданчику в азіатській частині міста. Стамбул як ніяке інше місто у світі славиться численними магазинами, торгівельними центрами та ринками… Під час оглядової екскурсії в нас буде чудова можливість придбати не тільки сувеніри, але й вироби з шкіри та хутра (у програмі - відвідини шкіряного торгівельного центру).

Айя-Софія і Цистерна Базиліка (Дорослий: 21€ / Діти: 18€)

Айя-Софія, церква-музей визнано одним з найбільших шедеврів візантійської архітектури, а також є одним з найбільших храмів у світі. Інтер'єр споруди, прикрашений колонами з кольорового мармуру, стелі і стіни, покриті гарною мозаїкою та чарівною керамікою, просто заворожують. Все тут захоплює та притягує відвідувачів. Недалеко від Айя-Софії, нас зустрічає, одне з найбільших і добре збережених візантійських сховищ питної води в Стамбулі. Розміри гігантської підземної споруди просто вражають. Велика частина колон доричного і коринфського ордену взята із зруйнованих античних храмів Калкедона.

Палац Топкапи (Дорослий: 18€ / Діти: 10€ + вх. квиток)

Це одна з найвідоміших пам’яток Стамбулу та один з найбільш відвідуваних музеїв Туреччини. На протязі чотирьох століть палац являв собою центр управління Османською державою, одною з трьох найбільших імперій світу.

Морська прогулянка на кораблику по Босфору (Дорослий: 30€ / Діти: 30€)

Тільки під час цієї прогулянки, пливучи найгарнішою протокою, що розділяє Європу та Азію, ми побачимо будинки міліонерів, палаци султанів та візантійські фортеці.

Переїзд в Салоніки

  • День 4
  • Салоніки - Метеори

Сніданок. Виселення з готелю. Вільний час. У вільний час пропонуємо:

«Столиця Північної Греції - Салоніки» (входить у вартість туру)

 Місто було засноване в 314 р. до н.е. і пройшло тривалий історичний шлях. Сьогодні місто заслужено називають музеєм під відкритим небом, так як крім свого вражаючого віку, місто багате чудовими пам'ятками світової історії. Тут колись розташовувалася резиденція римського імператора Галерія. А згідно зі словами Апостола Павла, це місце є «золотими воротами християнства». Під час оглядової екскурсії по місту ми побачимо символ міста - Білу Вежу, Храм Святого Димитрія Солунського, Тріумфальну арку, Ротонду і інші цікаві місця.

«Витаючі в повітрі Метеори» (Дорослий: 55€ / Діти: 48€)

Нас чекає знайомство з унікальним комплексом монастирів на вершині скель. Величезні скелі, на перший погляд, підпирають небо, як вдалося звести споруди на такій висоті до сих пір залишається загадкою. Колись місцеві монахи десятиліттями на своїх спинах тягали дошки, колоди і глину на верхівки цих гір. Вони зводили стіни, висікали ступені в твердому камені. І рік за роком, покоління за поколінням будували свої монастирі.

Переїзд в Скоп'є. Поселення в готелі. Ночівля.

  • День 5
  • Скоп'є
  • Велико-Тирново

Сніданок. Виселення з готелю.

Екскурсія Екскурсія столицею Македонії - містом Скоп'є. (входить у вартість туру)

В місті панує приємна і дружня атмосфера, тут чудово поєднуються різноманітні культури та релігії, а населення вражає своєю повагою і розумінням один до одного. Для того, щоб відчути все багатство містечка, ми відвідаємо найвідоміші пам'ятки, а саме:  чарівна фортеця Кале, що височіє над лівим берегом річки Вардар, древній Кам'яний міст, монастир Святого Пантелеймона, церква Святого Микити, соборний храм Святого Климента Охридського. Також ми побачимо православну церкву Святого Спаса, де знаходиться красивий іконостас, виконаний з горіхового дерева і покритий різьбою на біблійні мотиви. В місті знаходиться безліч мечетей, найвідомішими і найкрасивішими з яких є мечеть Іса-Бегова Джамія, або як її ще називають Візерункова мечеть, і чудова мечеть Мустафи Паши, побудована з мармуру. Доповнить нашу маленьку подорож огляд різноманітних музеїв і театрів, будівлі парламенту, пам'ятників Тарасу Шевченку і Марії Терези, ринку Бадестан.

Вільний час. У вільний час пропонуємо:

Каньйон Матка (Дорослий: 43€ / Діти: 36€ + вх. квиток)

Цей мальовничий каньйон був створений річкою Тріска, що проклала свій шлях через гірський масив. У 1938 році річку Тріску перегородили дамбою, завдяки чому утворилося напрочуд гарне озеро з водою бірюзового кольору. Поруч з озером можна побачити церкву святого Андрія, побудовану в XIV столітті. У каньйоні знаходиться десять печер, довжина яких становить від 20 до 200 метрів. Найвідомішою з них є печера Врело, її ми і відвідаємо на катері. Загальна довжина печери становить 176 метрів, в ній можна побачити два зали. Також в ній знаходиться величезний сталагміт заввишки близько трьох метрів і два озера, глибина одного з них, імовірно, може досягати 500 метрів.

Повернення в Скоп'є. Переїзд в Велико-Тирново.

Пішохідна екскурсія по Велико-Тирново (Дорослий: 18€ / Діти: 16€)

Одне з найдавніших міст Болгарії, столиця Другого Болгарського царства, колиска болгарської архітектури, живопису і літератури - Велико-Тирново. Місто побудоване на трьох пагорбах Царавец, Трапезіца і Свето-гора, в 1393 році було повністю спалене турецькими військами і в короткий термін відбудоване заново... 

Арбанаси (Дорослий: 26€ / Діти: 21€)

колись місто було набагато більшим поселенням. У 1530 році воно було звільнене Сулейманом I від сплати всіх податків і процвітало за рахунок торгівлі з усією Османською імперією. Місто відрізняється своїми монументальними будинками і церквами з багатим внутрішнім декоративним оздобленням, різьбою по дереву, стінним живописом, створеними в 16-17 століттях. Після невеликої оглядової екскурсії по Арбанасах, нас чекає знайомство з гостинністю болгар. На одній з тутешніх вілл щедрі господарі приготують нам приємну вечерю і пригостять вином.

Переїзд в Русе. Ночівля в готелі.

  • День 6
  • Бухарест - Одеса

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд в Бухарест. У вільний час всім бажаючим пропонуємо відвідати (на вибір):

Екскурсія по столиці Румунії – Бухаресту (Дорослий: 36€ / Діти: 26€)

Місто розташоване на Валашському плоскогір'ї, біля підніжжя Карпат, оточене Дунаєм, місто стало столицею Валахії під час правління легендарного Влада Цепеша. Місто парадоксів і контрастів, воно поєднує в собі традиції Заходу і Сходу, що надає йому особливого неповторного колориту. Оглядова екскурсія містом: Площа Конституції, Площа Революції, монумент Відродження і будівля уряду. Напроти нього розташований палац першого румунського короля Карла Першого, у якому знаходиться Музей мистецтв.

Therme Bucurest (Дорослий: 16€ / Діти: 16€ + вх. квиток)

В комплексі 8 басейнів з термальною водою багатою на мінеральні солі, 3-ри аромотерапевтичних басейни, сауни, джакузі, 16-ть водних гірок, pool bar, найбільший ботанічний сад в Румунії (500 пальм, 800 тис. Екзотичних рослин).

Переїзд в Одесу. Орієнтовне прибуття (залежить від проходження кордону) в Ізмаїл 22:00, в Одесу після опівночі (наступний день). До нових зустрічей!

Квітень '24Травень' 24Червень' 24Липень' 24Серпень' 24Вересень' 24Жовтень' 24Листопад' 24Грудень' 24
19, 25, 3004, 19, 25, 3014, 2804, 19, 2317, 2811, 212701, 2106, 10, 21, 25

Для отримання актуальних дат та вартості туру зателефонуйте нам:
(050) 844-66-39
(063) 031-64-60
або направте запит:

Вартість туру включає

• проїзд автобусом туркласу
• проживанння в готелі з сніданком
• екскурсії згідно програми
• супровід керівником групи

чотири екскурсії (згідно програми тура).

Додатково cплачується

• Турпакет (на выбранную сумму, можно посетить дополнительные экскурсии и программы во время тура). Минимальный Турпакет является обязательным. Исключением являются определенные туры по Болгарии.


13 € • вхідні квитки та факультативні програми;
• проїзд в громадському транспорті;
• особисті витрати (обіди, вечері, сувеніри);
• доплата за одномісне розміщення;
• при наявності!!!! Міський податок (city tax) в готелях по маршруту оплачується особисто туристом на рецепції від 1,5 до 6 євро / ніч;


• индивидуальная страховка (при личной подаче)
• рекомендованные программы


С 11.06.2017 года начал действовать безвизовый режим. Для поездки в 34 европейские страны Гражданам Украины следует иметь только биометрический паспорт - виза не нужна.
Для тех, у кого паспорта НЕ биометрические или нужна виза:
Визовая поддержка (при необходимости открывать визу) - 10€
консульский сбор – 35€ (кроме категорий граждан освобожденных от оплаты – пенсионеры, дети до 18 лет… согласно договора об упрощение визового режима)
услуги Визового Центра – 25€
В случае отказа Консульский сбор и Визовый центр НЕ возвращаются.



Важливо:
• Змінювати дату туру, чи навіть сам тур, можна в будь-який зручний час (навіть за день до туру).
• У випадку переносу туру, з ініціативи туриста – згідно актуальних цін на сайті (можуть бути доплати).
• У випадку переносу туру, з ініціативи компанії – пропонується частина турів зовсім без доплат та частина з мінімальною доплатою, меншою ніж ціни на сайті.
• У випадку ануляції замовлення, повернення коштів 1-3 дні.
• Посадкові місця в автобусі будуть зазначені в інфолисті (за три дні до виїзду) бажані місця варто обрати заздалегідь з послугою "Вибір місця".
• Туристи, що здійснюють поїздку по одному можуть бути розміщені в 2 або 3 місних номерах або можна замовити одномісне розміщення за додаткову оплату.
• Міста відмічені в маршруті * здійснюються за додаткову плату при наявності часу і достатньої кількості бажаючих.
• У разі скасування оплаченої екскурсії, оператор здійснює заміну з числа тих, що запропоновані в турі.
• Додаткові екскурсії організовуються при наявності часу і достатньої кількості бажаючих.

• Турист несе повну матеріальну відповідальність за втрату та/або пошкодження аудіотехніки (радіогіда) наданої перед та/або в ході туру. У разі втрати/пошкодження аудіотехніки (радіогіда) турист відшкодовує його вартість у розмірі 60€.

Діти

За всіма регулярними автобусними турами.
• Діти до 6 років Не оплачують факультативи. Тільки вхідні квитки.
• Діти 5,99-15,99 років оплачують факультативи по дитячій вартості (вказано через риску після дорослої).

Бонусы

10% скидка на Турпакет, оплаченный до выезда.

Приобретая "Турпакет", Вы сможете выбрать конкретные экскурсии в ходе тура.

ТУРИСТИЧНА КОМПАНІЯ-ОПЕРАТОР НЕ НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА РОБОТУ МИТНИХ ТА ПРИКОРДОННИХ СЛУЖБ, А ТАКОЖ ЗА ЗАТОРИ ТА РЕМОНТИ НА ДОРОГАХ І ПОГОДНІ УМОВИ.
Компанія-ОПЕРАТОР залищає за собю право вносити зміни в програму туру без зміни загальної кількості послуг.